Deze 7 ongezonde voedingsmiddelen zijn helemaal niet zo slecht!

Deze 7 ongezonde voedingsmiddelen zijn helemaal niet zo slecht!

‘Ongezonde’ voedingsmiddelen die niet slecht zijn

Als je af wilt vallen moet je alle witte koolhydraten uit je dieet schrappen, right? Fout! Hoewel er voedingsmiddelen zijn die standaard als ‘slecht’ bestempeld worden hoeft dit helemaal niet het geval te zijn.

Popcorn

Wist je dat popcorn dus eigenlijk een super skinny snack is, en dus enorm goed is voor als je af wilt vallen. Maak je portie popcorn wel zelf door maïskorrels in een pan met olie op het vuur te bakken. Bestrooi vervolgens met zout en je lievelings toppings (wel gezonde kiezen dan, hé ;). Helaas zijn de meeste soorten popcorn die je in de supermarkt vindt wat minder gezond. Maak het dus echt zelf!

Witte rijst

Witte rijst zou volgens de dieet-cultuur een echte dikmaker zijn. Toch is dit pure onzin. Natuurlijk kun je altijd beter voor zilvervlies- of bruine rijst gaan. Maar af en toe witte rijst kan helemaal geen kwaad. Combineer je portie rijst met groenten en wat gegrilde kip en je bent helemaal gezond bezig.

Diepvriesgroenten

We weten niet waarom, maar er heerst een mythe die zegt dat diepvriesgroenten slechter zouden zijn dan verse groenten. Dit is helemaal niet waar! Het tegendeel geldt zelfs. Groenten worden direct ingevroren na het oogsten waardoor ze op hun best zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens een stuk voordeliger voor je portemonnee.

Eieren

Eieren hebben een slechte reputatie, wat mede komt door alle pro-vegan documentaires. Dit is grote onzin, als je het ons vraagt. Behalve een hoop eiwitten bevat het eigeel ook nog eens gezonde vetten. Daarnaast vullen ze enorm en zul je niet snel grijpen naar een ongezonde snack.

Volle melk

Ondanks dat volle melk meer calorieën en vet bevat dan magere melk, is het niet ongezonder. De light variant bevat vaak zelfs meer suikers! Daarnaast heeft het (vrouwelijke) lichaam ook gewoon vet nodig om normaal te functioneren. Niks mis met een cappuccino met ‘normale’ melk op z’n tijd dus.

Pindakaas

Ja, pindakaas bevat veel vet. Maar het zijn wel goede vetten! Ook bevat pindakaas enorm veel goede dingen als foliumzuur, magnesium, antioxidanten, niacina en vitamine E. Ga wel voor een 100% natuurlijke variant. Deze kun je gewoon in de supermarkt vinden en bevat enkel pinda’s in plaats van een mix met toegevoegde suikers en palmolie.

Koffie

We kunnen niet zonder koffie en dat hoeft gelukkig ook niet! Let wel op dat je er niet te veel van drinkt. Een paar kopjes (lees: maximaal 3) per dag kan helemaal niet kwaad. Gebruik alleen geen room of suiker in je koffie. Dan wordt het namelijk een heel ander verhaal.